Polícia obvinila 24-ročného Popradčana z drogovej trestnej činnosti

16.07.2012 Poprad

Poprad 16. júla (TASR) - Počas uplynulého víkendu (14. a 15.7.) vykonali popradskí policajti v spolupráci s príslušníkmi kriminálneho úradu finančnej správy spoločnú akciu zameranú na drogovú trestnú činnosť. „Na základe informácií kriminalistov bol v sobotu v skorých ranných hodinách kontrolovaný na popradskej autobusovej stanici 24-ročný muž z Popradu. Pri kontrole mladý Popradčan vydal policajtom plastové vedro, v ktorom bolo šesť kusov igelitových vreciek s obsahom sušiny rastliny konope, o celkovej váhe viac ako 500 gramov s priemerným 17% obsahom THC,“ informoval krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.
Z tohto množstva by bolo možné pripraviť od 2838 do 5008 obvykle jednorazových dávok drogy. Marihuanu mal Popradčan kúpiť v Čechách a následne prechovávať a predávať rôznym osobám v Poprade. Po vykonaní úkonov na autobusovej stanici policajti Popradčana zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Popradský policajný vyšetrovateľ ho okamžite obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.
„Uvedeného konania sa mal obvinený dopustiť po tom, čo mu bol za drogovú trestnú činnosť Okresným súdom v Nových Zámkoch právoplatne uložený podmienečný trest odňatia slobody na dva roky a osem mesiacov, so skúšobnou dobou v trvaní štyri roky,“ dodal hovorca. Popri treste mu bol uložený aj zákaz požívania návykových látok a stretávania sa s osobami, ktoré majú naňho negatívny vplyv. Okrem toho mu súd uložil povinnosť podrobiť sa sociálnemu výcviku alebo inému výchovnému programu. Po vznesení obvinenia bol mladý muž umiestnený do cely policajného zaistenia a bol zároveň spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby.
 

Vyberte región